Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας

 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...

 photo 5_zps08d71f1a.png photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...
 photo 11_zps8d533774.png

Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε δώσ’ τα όλα!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν «Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής», Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας
Αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε να έχεις και τα κότσια να ρισκάρεις τα πάντα για να το αποκτήσεις. Μπρέντα Φράνσις
Πρέπει να ακούσεις αυτήν τη γυναίκα να παίζει βιολί», μου είπε σκουντώντας με ο φίλος μου ο Άλμπερτ. «Θα σε κάνει να δακρύσεις». (Αυτό δε θα με ξάφνιαζε, γιατί διάφοροι φίλοι μου έχουν παίξει για μένα βιολί και κάθε φορά ήθελα να κλάψω). Όταν όμως η Μπάρμπαρα έπαιξε στο κονσέρτο που παρακολουθούσα, συγκινήθηκα μέχρι το βάθος της ψυχής μου. Χειριζόταν το δοξάρι της με τεράστια επιδεξιότητα και έβγαζε έναν ήχο από το βιολί της που όμοιο του δεν είχα ξανακούσει ποτέ. Μέσα σε δευτερόλεπτα είχα εκστασιαστεί και δεν ήθελα να σταματήσει να παίζει. Όταν τελικά σταμάτησε, το ακροατήριο σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.
Μετά το κονσέρτο ο Άλμπερτ μου είπε: «Ο τρόπος που απέκτησε η Μπάρμπαρα αυτό το βιολί, που είναι Στραντιβάριους, ήταν εξίσου εκπληκτικός με την παράσταση της. Έψαχνε για ένα καινούριο βιολί σε λογική τιμή, αλλά μόλις είδε αυτό που έχει τώρα κατάλαβε πως αυτό ήταν το βιολί γι’ αυτήν. Όπως φαντάζεσαι, η τιμή ήταν αστρονομική. Έτσι πούλησε το σπίτι της για να το αγοράσει».
Πιστεύω πως η Μπάρμπαρα έκανε τη σωστή επιλογή. Η δύναμη του πάθους, της χαράς και της ομορφιάς που έδινε στον κόσμο παίζοντας αυτό το βιολί ξεπερνούσε κατά πολύ οποιοδήποτε δώρο θα μπορούσε να προσφέρει καλώντας φίλους στο σπίτι της για τσάι.
Λέγεται πως «κάθε θεραπεία συμβαίνει έξω από την περιοχή ασφαλείας». Κατά τον ίδιο τρόπο η επιτυχία και η εξαιρετική ομορφιά γεννιούνται από τα άλματα της πίστης. Όταν η καρδιά σου επιδιώκει να ζήσει το όνειρο σου, τότε μπορείς με χαρά να παραιτηθείς από όλα όσα δεν ανήκουν στο όνειρο προκειμένου να υλοποιήσεις το όραμα σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *