Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας

 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...

 photo 5_zps08d71f1a.png photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...
 photo 11_zps8d533774.png

Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Το προφίλ μας...


To logopoihmata blogspot.gr δημιουργήθηκε από την Αφροδίτη Μαργαρίτη και την Κατερίνα Σικλαφίδου με σκοπό να προβάλει τις προσωπικές τους δημιουργίες και τις εκδόσεις του «θρακικού οιωνού», για να μοιραστούν μαζί σας σκέψεις...συναισθήματα....και την αγάπη τους για την ποίηση! Η ποίηση είναι η πιο παλιά μορφή τέχνης και είναι η πλέον πιο συναισθηματική, η πιο μουσική και συνεπώς η πιο ψυχική. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν εκείνοι οι οποίοι ανέπτυξαν ιδιαίτερα την ποίηση, αξιοσημείωτο είναι ότι πέντε από τις εννέα μούσες ήταν προστάτιδες των διαφόρων ειδών της ποίησης. Η ζωή μας χωρίς την ποίηση θα ήταν ένα κενό...σύμφωνα με τον Πλάτωνα " είναι ένα πράγμα ιερό και φτερωτό.." μια κατάθεση ψυχής...μια μουσική που γίνετε μάθημα ζωής και λειτουργεί σαν οξυγόνο στις καρδιές των ανθρώπων. Κοινώς ένα ταξίδι για τον αναγνώστη ή ένας καθρέφτης. Τέλος αποτελεί την ασφαλέστερη οδό της ψυχικής αποκάλυψης και το βίο ανθρώπων αλλά και των τόπων που έζησαν αυτοί και όπως είπε και ο μεγάλος μας ποιητής Κ. Καβάφης "η ποίηση είναι βαθιά πληγή από φρικτό μαχαίρι" ο πόνος είναι το πιο οδυνηρό και ψυχοφθόρο συναίσθημα που μεταμορφώνεται σε ομορφιά! Πέραν όμως από την ποίηση υπάρχουν και οι άλλες μορφές λόγου, όπως ο πεζός (παραμύθια) και άλλες δημιουργίες όπως η τέχνη της φωτογραφίας, παιδικά τραγουδάκια, κ.α που σιγά σιγά δημιουργούνται στο μυαλό μας , ξεδιπλώνονται στις ψυχές μας και υλοποιούνται με αγάπη. Το logopoihmata blogspot.gr, έχει σκοπό να αναδείξει όλα τα παραπάνω. Μια προσπάθεια που ξεκινά με κατάθεση ψυχής και ίσως η αγάπη σας δεν την αφήσει ποτέ να τελειώσει.

Αποφασίσαμε  απο κοινού να δημιουργήσουμε το Blog Λογοποιήματα για να εκφράσουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, τις σκέψεις μας και να παρουσιάσουμε τα έργα μας που με τόση αγάπη υλοποιούμε.

Οι διαχειρίστριες του logopoihmata.blogspot.gr:


Αφροδίτη Μαργαρίτη -Κατερίνα Σικλαφίδου

Ότι απο την ψυχή μας ξεχειλίζει το βρίσκεις στις σελίδες των βιβλίων μας...ότι απο τα μάτια κάποιες φορές ρέει μέσα στις λέξεις είναι δοσμένο...και όταν οι νέες πνοές έρχονται στη ζωή μας τραγουδάκια γίνονται και παραμύθια για αθώες ψυχές.
 Η ποίηση ένωσε τους δρόμους μας!!!
 [Αφροδίτη-Κατερίνα]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *