Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Είμαστε Έλληνες!

Είμαστε Έλληνες.....κι όλος ο κόσμος θα σκάει μαζί μας!
Τι κι αν οι ίδιοι, μας κατηγορούμε εν μέσω κρίσης για παιδιά της φραπεδιάς...
Τι κι αν αναρωτιούνται όλοι...πως γεμίζουν τα μπαράκια τα μπουζούκια και οι ταβέρνες...εν καιρό κρίσης
Τι κι αν τα χαράτσια κι οι μειώσεις μαστιγώνουν την πόρτα μας,
Εμείς το φωνάζουμε "Είμαστε Έλληνες" κι αυτό σημαίνει ότι...Μας θρέφει ο ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας. Τ΄αγέρι του Αιγαίου ανδρώνει το κορμί μας κι η αύρα του βουνού καθαρίζει το νου μας.Όλα αυτά μαζί στήνουν τις αξίες και τη φιλοσοφία του Έλληνα, που παλεύει να φτάσει ψηλά κι όταν σαν χάρτινος πύργος γκρεμίζεται το πόνημα και η ψυχή του, έχει τη δύναμη και ξανασηκώνεται και σαν φοίνικας αναγεννιέται.
Δεν είχα ποτέ στην κουλτούρα μου το ξενόφερτο Life style που εδώ και δεκαετίες πορεύτηκα μαζί του φορώντας ρούχο μάρκας , οδηγώντας ό,τι καλύτερο και μένοντας σ ένα σπίτι που δεν ήταν για τα μέτρα μου. Και τώρα που δεν μπορώ να φοράω σλιπάκι Kalvin Clain, θυμήθηκα εκείνα τα υπέροχα βαμβακερά που αγόραζε η μάνα μου από τη λαϊκή ή τα "φθηνά" μαγαζιά και δε με χαλά.
Κι η φραπεδιά δε λέει φίλε να κοπεί γιατί γουστάρουμε να την απολαμβάνουμε με παρέα στη θάλασσα. Να χαζεύουμε τα πιο όμορφα κορίτσια κι αγόρια της μεσογείου κι αν δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε από το μπαράκι μαζί με την ξαπλώστρα, στρώνουμε πετσέτα στην άμμο και χτυπάμε τον φραπέ στο σέικερ..
Το βραδάκι θα ψάξουμε το ταβερνάκι που με ένα δεκαευράκι το κεφαλάκι, θα πιούμε το τσιπουράκι μας, θα φάμε το μεζεδάκι μας και θα γεμίζουμε τον πεζόδρομο με γέλια και φωνές.
Κι όταν δεν φτάνουν κι ούτε τα λίγα, έχει κι ο μπαξές μας κολοκύθια,μελιτζάνες και ντομάτες και η Ελληνίδα μάνα είναι άλλη μάνα, θα σου φτιάξει έναν τραπέζι με το ούζο πρώτη θέση με τους φίλους αγκαλιά πάμε εβίβα βρε παιδιά...Κι επειδή χωρίς το τζέρτζελο δεν ζούμε και μπουζούκι θα βρεθεί κι ο χορός καλά κρατεί....
Διακοπές σαν δεν μπορούμε μες τη χλίδα να γευτούμε, το αντίσκηνο στην πλάτη κι έχουμε τ΄αστέρια για κρεβάτι. Τι κι αν μόνοι ξεκινούμε, ως το κάμπιγκ... σαν μελίσσι θα γεννούμε.
Αυτή είναι η Ελλάδα κι αυτός είναι ο Έλληνας και με πολλά μα και με λίγα..θα παραμείνει ζεστός, καλόκαρδος,φιλόξενος, της παρέας,εργατικός, λεβέντης και φιλότιμος.Λέξεις που πολλές από αυτές δεν θα τις βρεις σε καμιά άλλη γλώσσα.
Είμαστε Έλληνες και ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Έχει τον ήλιο να ζεσταίνει την καρδιά του, τη θάλασσα να ταξιδεύει τη φαντασία του και τη μοναδική γλώσσα στον κόσμο που παράγει σκέψη...Κι αν φανήκαμε πως το χάσαμε για λίγο, θα βρούμε τον τρόπο και θα σηκωθούμε. Ίσως ν΄αργήσαμε, μα όπως λέει κι ο λαός κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο. Θα έρθουμε στα ίσα μας γιατί ο Έλληνας μπορεί να περιμένει, μα με τίποτα ζυγό δεν υπομένει. Γι αυτό καλοί μας "φίλοι" εκ τον έσω κι εκ των έξω, μη χαίρεστε έπεται συνέχεια...!
                                                                                                                                           [Κατερίνα Σ.]
                                                                                                             


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *