Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Θέατρο, μουσική και εκθέσεις στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου, τον Ιούλιο και Αύγουστο.



Πλήθος εκδηλώσεων, με αρχαίες τραγωδίες, θέατρο, συναυλίες αλλά και διεθνείς εκθέσεις, περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται για
43η φορά με επίκεντρο το Δίον Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο σε διάφορους χώρους -όπως το αρχαίο θέατρο του Δίου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και το Κάστρο του Πλαταμώνα, στην αρχαία Πύδνα, στον περίβολο της βυζαντινής μονής της Παναγίας Κονταριώτισσας, στα αρχαία Λείβηθρα, στο ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης κ.ά.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης παρουσιάστηκε το Σάββατο από τον πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ανεβούν οι αρχαίες τραγωδίες Φιλοκτήτης του Σοφοκλή,Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, οι Πέρσες του Αισχύλου, Τρωάδες, Ιππόλυτος και Βάκχες του Ευριπίδη, Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, κ.ά. , ενώ από το σύγχρονο θέατρο θα ανεβούν οι παραστάσεις Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, Παντρολογήματα του Νικολάι Γκογκόλ, Ωχ …Ηλέκτρα του Α. Καλλίτση, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου (Φέρτης, Μπέζος, Κονιόρδου, Κιμούλης, Πιατάς, Φιλιππίδης, Μποστατζόγλου, Μαρκουλάκης, Σακελλαρίου, Παναγιωτοπούλου, Καβογιάννη, Κωνσταντίνου, Σκιαδαρέσης, Κωνσταντινίδου, Μάινας, Λουδάρος, Τσαλταμπάσης, Κομνηνού, κ.α.).
Στα μουσικά δρώμενα περιλαμβάνεται η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στις 27 Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο Δίου, καθώς και άλλες μουσικές εκδηλώσεις στον ίδιο και σε άλλους χώρους σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, γνωστών και καταξιωμένων ερμηνευτών (Παπακωνσταντίνου, Φραγκούλης, Πασπαλά, Μακεδόνας, Μπάσης, Πλιάτσικας, Θηβαίος, Πασχαλίδης, Ζερβουδάκης, Καλημέρη, κ.α.), αλλά και νεότερων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.
Η Γερμανία συμμετέχει με την έκθεση Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830», η Αυστρία με έργα του Gustav Klimt, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και η Ελβετία με την έκθεση αυθεντικών φωτογραφιών του μουσείου φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη συλλογή του Fred Boissonas (1958-1946). Επίσης, αρκετές παραστάσεις και προβολές έλκουν το θέμα τους από την πολιτιστική παραγωγή και τις παραδόσεις των τιμώμενων χωρών (Χάϊντι,Μαγεμένος Αυλός, Μουσικά Μονοπάτια της Αυστρίας, κ.ά.)
Στο παιδικό θέατρο ξεχωρίζουν οι παραστάσεις «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξ. Καλογεροπούλου, η «Χάιντι: το κορίτσι των βουνών» της Γιοχάνα Σπίρι και ο «Μαγεμένος Αυλός» του Μότσαρτ, το «Μαγικό Κλειδί», βασισμένο στο παραμύθι «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα σε απόδοση της Κ. Ρουγγέρη.
Στην ενότητα «Θεάτρου Έπαινος» σε εκδήλωση στις 22 Αυγούστου, τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στην ενότητα αρχαιολογικές ομιλίες ξεχωρίζει αυτή του καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, στις 8 Αυγούστου, στο Αγιονέρι Δίου.

Τις επόμενες μέρες το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 θα είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού www.festivalolympou.gr
in.gr
(Πηγή Politis tis Pierias)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *