Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ!..ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ!!!

Σεπτέμβρης μήνας...
πίνοντας τον καφέ μου στο μπαλκόνι, κι απολαμβάνοντας την φθινοπωρινή νοσταλγική ομορφιά με τα κιτρινισμένα φύλλα να τα ταξιδέυει ο άνεμος, σκεφτόμουν πως....
 έχοντας τη μικρή μου κόρη στα προνήπια, θα μάθει τα πρώτα της γράμματα...
και βέβαια μέχρι να τελιώσει η σχολική χρονιά, θα έχει μάθει να γράφει, όχι μόνο το όνομα της αλλά και ένα σωρό βασικά πράγματα.
'Οπως την έννοια της πειθαρχίας,για παράδειγμα δεν θα πρέπει να μιλά όταν η δασκάλα διηγείται κάποιο παραμύθι. Θα αναπτύσει σε καθημερινή βάση την εκφραστική της ικανότητα μιλώντας σωστά, και διατυπώνοντας προτάσεις, η δε κοινωνικότητά της θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα γνωρίζει καινούργια παιδάκια. Παράλληλα θα μάθει να συγκεντρώνεται σε αυτά που λέει η δασκάλα,δίνοντας προσοχή στις οδηγίες της,και κατανοώντας τη σημασία της τάξης.Δηλαδή θα ανεξαρτητοποιηθεί μαθαίνοντας να αυτοεξυπηρετείται.
Λέγοντας όλα τα παραπάνω, θέλω να καταλήξω πως θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο της,με όλο και περισσότερες λέξεις και φράσεις μέσα απο συζητήσεις και παραμύθια.
Κάτι ανάλογο όμως, σκεφτόμουν και για την μεγάλη μου κόρη που έκανε την είσοδο της στην πρώτη δημοτικού,ανακαλύπτωντας το μαγικό κόσμο της γνώσης μαθαίνοντας την άλφαβήτα,να σχηματίζει λέξεις και σιγά σιγά να διαβάζει. Παράλληλα να εξασκηθεί στο να σέβεται κάποιους κανόνες όπως για παράδειγμα, να σηκώνει το χέρι για να απαντήσει στην ερώτηση της δασκάλας να μην πετάγεται.Κι όσο θα μαθαίνει να συγκεντρώνεται, θα αφομοιώνει στο μυαλουδάκι της τί είναι το σωστό και να το πράττει. 'Ετσι θα οργανώνει τη σκέψη της εξασκώντας τη μνήμη της.
 Τέλος, γιατί οι σκέψεις δεν τελειώνουν θα νιώθει υπέροχα με τους "παλιούς" φίλους αν δεν έχει αλλάξει σχολείο, μα θα συνάψει φιλίες και με νέα παιδιά που θα ενισχύσουν περισσότερο την κοινωνικότητά της.  Γι'αυτό τα μανιταράκια που ομορφαίνουν τη ζωή μας, ας μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να τα διδάξουμε και εμείς οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι την αξία της γνώσης!....[Α]



Να έχετε ένα όμορφο, υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμάτο όμορφες στιγμές,γιατί στη ζωή μας ότι αξίζει και μένει χαραγμένο στην ψυχή μας είναι οι στιγμές!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *